Ads 468x60px

1

assalammualaikum...

KENAPA PERLU HIMAX5

Do you like this post?
Diet permakanan seharian kita seperti Daging Ayam / Lembu, Ikan yang mengandungi bahan pengawet,nasi putih,Mee,Roti Canai,Air Berkarbonat,Merokok,Pewarna / Perisa / perasa Tiruan,Bahan Penstabil, MonoSodium Glutamat(MSG), Teh , Kopi dan lain-lain lagi berunsur / bersifat asidik akan menyebabkan  tubuh kita berasid dan bertoksik.!

Keadaan persekitaran dan udara kita yang tercemar dengan racun tanaman,pencemaran sungai,pembakaran
terbuka,asap kilang dan asap kendaraan bermotor menjadikan udara yang kita sedut setiap hari tercemar tidak kira samada kita berada di kampung atau pun bandar.

Tekanan kerja dan gaya hidup kita yang tidak sihat serta kekurangan senaman menjadikan kita tertekan.Kita tidak mendapat rehat yang cukup.Dengan itu kita menggunakan lebih masa menghasilkan bahan buangan berbanding mengeluarkannya.Ini bernakna kita tidak dapat menghindari dari mengundang sifat asidik pada sistem darah kita setiap saat dan masa selagi kita masih hidup!


Akhirnya pH badan menjadi berasid dalam jangkamasa panjang yang mengakibatkan kita mengalami penyakit seperti gastric / uluran,reput tulang / osteoporosis, resdung, alergik, selsema, demam, sembelit, kencing manis, kencing tak lawas, rheumatoid arthritis / sakit sendi, stroke, sakit kepala, migraine, tekanan darah tinggi / rendah, asma, kegemukan, fibroid, kadar kolesterol tinggi, tidak bertenaga, senggugut, PMS, keputihan, batu karang, batu hempedu, kanser, gout, sakit buah pinggang dan sebagainya. 

Adakah cara yang boleh menstabilkan atau meneutralkan semula kesan ASIDIFIKASI ini? Hanya sesuatu  yang bersifat ALKALI DAN IONIK MINERAL sahaja yang boleh meneutralkan sifat KEASIDAN / ASIDIFIKASI!!!!!

Untutk mengimbangi tahap keasidan tersebut,Himax5 mampu menanganinya kerana ia terdiri dari kelompok molekul air yang kecil dan bersifat alkali yang berion mineral tinggi, berupaya menguraikan sisa-sisa asid yang terkumpul dan memudahkn proses pembuangan melalui sistem pencernaan,perperluhan dan pernafasan kita.

Do you like this post?